Aragorn Avel - Dressyr
Hem Uppfödning Våra hästar Kontakt
Vår verksamhet Våra avelsmål Till salu

VI BYGGER VÅR AVEL PÅ EN GAMMAL, SVENSK, FLYINGE-FAMILJ

Aragorn Avel bygger sin avelsverksamhet på stoet, Kavatina 18993, som såväl på mödernet som på fädernet kommer ur Flyinge-familjen F.1, den så kallade Kamburgfamiljen. Kavatina är belönad med diplom, 41 p (9, 8, 7, 9, 8) och är AB premierad. Den ur dressyrsynpunkt intressanta kombinationen av ston ur denna familj, i kombination med Gaspari-blodet, återfinns även den i båda släktleden.

 

Denna gren härstammar från stoet Kandia 2969. Kandias dotter Katja fick två kända döttrar, nämligen Kalmia 6201 (mor till Herkules, Elektorn) och Klarinette, som blev mor till den välkände hingsten Unesco 428 (far till Ganesco). Klarinettes dotter  Kolomea blev också hingstmoder på Flyinge. Hon lämnade i sin tur Labrador 588 och Nebraska 627. Klarinette fick också dottern Klenod som bildar Kavatinas mödernelinje.

 

När man valde att betäcka Kavatinas mor Kovall med Herkules fick man alltså tillbaka blodslinjen genom Kalmia (syster till Klarinette). Cirkeln var sluten och linjeaveln var ett faktum. Har man tur så får man med sig alla positiva egenskaper i familjen, vilket vi fick i Kavatina. Hon har alltid varit otroligt lättlärd och samarbetsvillig, vacker som en dag och med fantastiska rörelser.

 

Läs mer

Copyright 2007 Aragorn Avel - Dressyr